Answers to Questions on Logarithmic Functions


    1. Question: What is log381?
      Answer: 4; because 81 = 34

    2. Question: What is log51/125?
      Answer: -3; because 1/125 = 1/(53) = 5-3

    3. Question: What is log 10,000?
      Answer: 5; because 10,000 = 105

    4. Question: What is ln (1/e3)?
      Answer: -3; because 1/e3 = e-3

    5. Question: What is log161/8?
      Answer: -3/4; because 16-3/4 = (161/4)-3 = 2-3 = 1/8

      Return to Exercises

    1. Question: What is the domain of f(z) = ln z?
      Answer: {z | z > 0}

    2. Question: What is the domain of f(x) = log (x - 3)?
      Answer: {x | x >3}

    3. Question: What is the domain of g(t) = log5(-t)?
      Answer: {t | t < 0}

    4. Question: What is the domain of h(x) = 1 - ln (x + 5)?
      Answer: {x | x > -5}

      Return to Exercises

Logarithmic Functions Field Guide HUB CQ Directory CQ Resources